KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fettuccine Alfredo s piletinom - jednostavno i izuzetno ukusno jelo

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Fettuccine Alfredo dobro su znani talijanski specijalitet poznat diljem svijeta, a najpopularniji su u rimskoj i toskanskoj kuhinji.

Recept je izuzetno jednostavan, a popularnost ovog jela je itekako opravdana - jer su fettuccine Alfredo izuzetno ukusne i kremaste.

Sastojci:

  • 450 g tjestenine (fettuccine ili neke druge po izboru)
  • 12 žlica maslaca
  • 170 g ribanog parmezana
  • 250 g pilećih prsa
  • sol

Priprema:

Tjesteninu skuhajte al dente, a paralelno pileća prsa ispecite na grill tavi.

Tjesteninu procijedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuhala.

Izvadite piletinu, pa u istoj tavi otopite maslac, pa ubaci tjesteninu i posolite.

Dodajte šaku naribanog sira i kacijolu vruće vode od tjestenine, uz neprestano miješanje.

Malo po malo dodajte sir, miješajući između svakog dodavanja, dok ga ne potrošite. Ako je smjesa pregusta, dodajte još malo vruće vode.

Na kraju dodajte piletinu narezanu na trakice i sve dobro promiješajte.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter