ilustracija
Sastojci:
1/2 kilograma debljih kora
300 grama sira
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli
<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>
Priprema:
U posudu pomiješati vodu i ulje i posoliti. Ova mješavina je potrebna za prskanje kora i stalno je miješajte. Zatim lim za pečenje premažite uljem i stavite dvije kore tako da krajevi prelaze rub lima te poprskajte s mješavinom ulja i vode koju ste ranije pripremili. Ostatak kora podijelite na tri grupe od po tri kore.
<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>
Uzeti nove tri kore i stavite u lim jednu preko druge tako što ćete ih zgužvati da ne prelaze rub, a treću poprskajte mješavinom vode i ulja te pospite sir. Ponavljati ovaj postupak s preostale dvije grupe kora. Staviti i posljednju koru i poprskati mješavinom vode i ulja te prekriti sve s onim korama koje su bile preko ruba lima. Poprskati još jednom s mješavinom ulja i vode te staviti peći na 180.