KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: DOMAĆI BUREK Uz malo truda i malo novaca dobit ćete omiljeno jelo kao iz pekare

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

1/2 kilograma debljih kora

300 grama sira

250 ml vode

125 ml ulja

po potrebi soli

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Priprema:

U posudu pomiješati vodu i ulje i posoliti. Ova mješavina je potrebna za prskanje kora i stalno je miješajte. Zatim lim za pečenje premažite uljem i stavite dvije kore tako da krajevi prelaze rub lima te poprskajte s mješavinom ulja i vode koju ste ranije pripremili. Ostatak kora podijelite na tri grupe od po tri kore.

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Uzeti nove tri kore i stavite u lim jednu preko druge tako što ćete ih zgužvati da ne prelaze rub, a treću poprskajte mješavinom vode i ulja te pospite sir. Ponavljati ovaj postupak s preostale dvije grupe kora. Staviti i posljednju koru i poprskati mješavinom vode i ulja te prekriti sve s onim korama koje su bile preko ruba lima. Poprskati još jednom s mješavinom ulja i vode te staviti peći na 180.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama