KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzo, fino, jeftino i jednostavno jelo - POSUTICE Z KAPUZON

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Ova tradicionalna receptura poznata je i pod nazivom krpice sa zeljem - a ako zavirimo u istarsku tradicionalnu kuhinju - za ovo jelo se češće koristi termin posutice z kapuzon.

Jelo je izuzetno jednostavno za pripremu, brzo se priprema, ukusno je, zasitno i sastojci se mogu kupiti po vrlo pristupačnoj cijeni.

Sastojci za posutice (možete kupiti i gotove):

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • voda

Sastojci za ostatak jela:

  • 1 glavica svježeg kapuza
  • 2 kapule
  • 3 žlice ulja
  • sol
  • papar

Priprema posutica:

Brašno stavite na ravnu površinu (stol ili veću dasku) ili u veću dublju posudu, posolite i promiješajte, pa u sredini napravite rupu te ubacite jaje i malo vode.

Umijesite mekano tijesto, pa pokrijte i pustite da odstoji bar pola sata.

Nakon toga premijesite kratko tijesto i razvaljajte na tako i izrežite na male kvadratiće (veličine kvadratića tolika da je taman za zalogaj)

U loncu zakujte slanu vodu, i kratko prokuhajte posutice pa ocijedite.

Priprema kapuza:

U loncu na vrućem ulju popržite nasjeckanu kapulu dok ne dobije zlatnu boju.

Tada ubacite kapuz koji ste prethodno naribali ili narezali na kockice, posolite i popaprite pa dinstajte na laganoj vatri uz povremeno podlijevanje vodom oko pola sata.

Probajte je li kapuz skuhan - ako treba dinstajte još malo dok ne postane mekan.

Dodajte kuhane posutice i sve promiješajte.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom