Ovaj osvježavajuć ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea. Torta od jogurta s malinama sočna je i ukusna te vrlo jednostavna za pripremu, preporuka je portala zadovoljna.hr.
SASTOJCI:
-3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
-120 g šećera u prahu
-1 vanilin šećer
-6 listića želatine
-2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
-2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)
PRIPREMA:
Izmiksajte jogurt i šećer.
Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.
Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte.
U željeni kalup poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u hladnjak preko noći.
SAVJET:
Maline možete poslagati i na klasičnu podlogu za cheesecake prije nego ih prelijete kremom. Za podlogu će vam trebati:
-125g rastopljenog maslaca
-250g prhkih keksa
-2 žlice smeđeg šećera
Kekse sameljite i pomiješajte sa šećerom i cimetom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup promjera 26 centimetara i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stupnjeva. Na vrh ohlađenog kolača posložite svježe maline.