KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Brza, lagana i bolja cheesecakea: TORTA S JOGURTOM I MALINAMA

| Autor: Glas Istre

Ovaj osvježavajuć ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea. Torta od jogurta s malinama sočna je i ukusna te vrlo jednostavna za pripremu, preporuka je portala zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

-3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)

-120 g šećera u prahu

-1 vanilin šećer

-6 listića želatine

-2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)

-2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)

PRIPREMA:

Izmiksajte jogurt i šećer.

Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.

Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte.

U željeni kalup poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u hladnjak preko noći.

SAVJET:

 Maline možete poslagati i na klasičnu podlogu za cheesecake prije nego ih prelijete kremom. Za podlogu će vam trebati:

-125g rastopljenog maslaca

-250g prhkih keksa

-2 žlice smeđeg šećera

Kekse sameljite i pomiješajte sa šećerom i cimetom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup promjera 26 centimetara i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stupnjeva. Na vrh ohlađenog kolača posložite svježe maline.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter