KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Bez pečenja! Sočna čokoladna torta ravno iz hladnjaka

| Autor: Mija Dropuljić
iStock

iStock


Ljeti su izrazito popularni recepti bez pečenja, a mi smo pronašli čokoladu tortu za koju vam je dovoljan samo hladnjak. Za nju vam nije potrebno puno sastojaka i veoma je jednostavna za izradu.

Sastojci:

Jedno pakiranje keksića, poput Petit Beurre

Jedna vrećica pudinga od čokolade

Mlijeko

1 šalica šlaga

2 jušne žlice šećera

1 šalica marmelade s okusom jagode

Tamna glazura za kolače

Šumsko voće za ukras

Priprema:

Umočite kekse u mlijeko i posložite u odabrani kalup za torte. Kalup može biti okrugli ili kockasti, ovisno o vašoj želji.

Na kekse namažite tanki sloj marmelade.

Utucite šlag, dodajte puding i šećer. U smjesu dodajte malo mlijeka te miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. ? smjese nanesite na kekse.

Slijedi još jedan sloj keksića. Na njih dodajte ostatak kreme.

Nakon toga ukrasite tortu otopljenom glazurom.

Tortu u hladnjaku držite minimalno četiri sata prije posluživanja.

Tortu možete dodatno ukrasiti šumskim voćem po izboru.

izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter