KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Bakalar na puljski način

| Autor: Portal GlasIstre.hr
(Silvano JEŽINA)

(Silvano JEŽINA)


Prosinačke blagdanske trpeze ne mogu proći bez tradicionalnog bakalara. Mnoge su varijacije pripreme ove gurmanske poslastice, a ovdje vam donosimo recept za bakalar na puljski način - ovo nije bakalar kremaste konstitucije, već se servira poput juhe ili gulaša.

Sastojci:

400 g suhog bakalara

600 g krumpira

1 dcl maslinovog ulja

nekoliko češnja češnjaka

stručak peršina

1 list lovora

papar

sol

 

Priprema:

Bakalar ostavite da se moči nekoliko sati u mlakog vodi.

Izvadite ga i stavite u slanu vodu, te kuhajte dok ne omekša.

Kad je meso omekšalo, izvadite bakalar iz vode, očiste od kostiju, izrežite na veće komade te ponovno stavite u vodu - ali da vode bude tek toliko da prekrije bakalar.

Izrežite krumpire na veće kocke te ga dodajte u posudu s bakalarom.

Dodajte isjeckan češnjak, list lovora i papar.

Dolijte 1 dcl maslinovog ulja, te kuhajte na slaboj vatri dok krumpir ne omekša.

Kad je kuhano, stavite u duboke tanjure, a prije serviranja, pospite nasjeckanim ili cijelim peršinom - po želji.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter