KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: KOLAČ OD SIRA S ČOKOLADOM? Može!

| Autor: Mija Dropuljić
iStock

iStock


Rijetko kada jedete cheesecake jer ste ljubitelji čokolade? Onda je ova tamna torta od sira s čokoladnom glazurom izvrsna opcija za vas, piše Novi list

Za tijesto: 

50 g maslaca

65 g brašna

1 žumanjak

15 g kakaa

Prstohvat soli

25 g šećera u prahu

Za punjenje: 

4 jaja

300 g tamne čokolade

1 bjelanjak

100 g šećera

1 kg nemasnog krem sira

1 vanilin šećer

1 vrećica pudinga od vanilije

Za glazuru: 

80 g šlaga

150 g mliječne čokolade

Priprema:

 

Pećnicu ugrijte na 170 stupnjeva te pripremite kalup za tortu promjera 28 cm. Pomiješajte sve sastojke za tijesto te ih ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Otopite 300 g čokolade. Pomiješajte sve sastojke u punjenje. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu. Pecite tortu 60 minuta.

U međuvremenu otopite mliječnu čokoladu u šlagu i sve kuhajte na niskoj temperaturi. Raspodijelite glazuru na rashlađenu tortu koju ostavite preko noći u hladnjaku. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter