iStock
Rijetko kada jedete cheesecake jer ste ljubitelji čokolade? Onda je ova tamna torta od sira s čokoladnom glazurom izvrsna opcija za vas, piše Novi list
Za tijesto:
50 g maslaca
65 g brašna
1 žumanjak
15 g kakaa
Prstohvat soli
25 g šećera u prahu
Za punjenje:
4 jaja
300 g tamne čokolade
1 bjelanjak
100 g šećera
1 kg nemasnog krem sira
1 vanilin šećer
1 vrećica pudinga od vanilije
Za glazuru:
80 g šlaga
150 g mliječne čokolade
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 170 stupnjeva te pripremite kalup za tortu promjera 28 cm. Pomiješajte sve sastojke za tijesto te ih ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Otopite 300 g čokolade. Pomiješajte sve sastojke u punjenje. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu. Pecite tortu 60 minuta.
U međuvremenu otopite mliječnu čokoladu u šlagu i sve kuhajte na niskoj temperaturi. Raspodijelite glazuru na rashlađenu tortu koju ostavite preko noći u hladnjaku.