KUHAJTE S GLASOM ISTRE

KUHAJTE S GLASOM ISTRE Palačinke s kukuruznim brašnom i borovnicama. Mljac!

| Autor: Dijana Ljubanović

Sastojci:

Suha mješavina

1 1/2 šalice pšenično brašna

1/2 šalice finog kukuruznog brašna

2 žličice praška za pecivo

1 čajna žličica sode bikarbone

1/2 žličice soli

Sočna mješavina:

1 šalica mlijeka

1 veliko jaje

1/4 šalice rastopljenog maslaca

1 žlica meda

3/4 šalice svježih ili smrznutih borovnica

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U pećnicu stavite lim za pečenje, a u njega palačinke nakon što ste ih ispekli kako bi ostale tople.

U posudi srednje veličine umutite brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu. Umutite jaje, rastopljeni maslac i med dok smjesa ne postane glatka.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Kad je topla, premažite s dvije žlice ulja ili maslaca.

Ulijte tekuće sastojke u suhe sastojke i miješajte dok više ne vidite grudice brašna. Pazite da ne pretjerate – to će rezultirati tvrdim palačinkama.

Dodajte borovnice i razvaljajte u tijesto. Pomoću mjere 1/4 šalice, ubacujte krugove tijesta na tavu. Ne stidite se uzeti špagu i kako biste lakše mogli oblikovati palačinke u krugove.

Okrećite na jednu pa na drugu stranu do zlatno smeđe boje s obje strane, otprilike jednu do dvije minute. Prebacite palačinke u pećnicu da ostanu tople. Ponovite s preostalim tijestom. Poslužite s javorovim sirupom i voćem te slatkim dodacima po želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter