Makaruni od pirovog brašna s pancetom i orasima (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj)
Svake nedjelje ekskluzivno za portal Glasa Istre recepte donose stručni učitelji Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.
Sve ove recepte pripremaju i vrijedni učenici ove rovinjske škole, a danas donosimo recept za makarune od pirovog brašna s pancetom i orasima.
Sastojci za makarune:
Sastojci za umak od pancete i oraha:
Priprema makaruna:
Od brašna, jaja i vode umijesimo glatko tijesto i pustimo da odmori oko 30 minuta.
Od tijesta oblikujemo makarune koje kuhamo u kipućoj slanoj vodi.
Kuhano tijesto dogotovimo u umaku.
Priprema umaka od pancete i oraha:
Na maslinovom ulju prepržimo pancetu, dodamo orahe i kuhane makarune.
Posluženo jelo posipano kozjim sirom.
Dobar tek!
Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.
Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.
Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.
Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".
Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/.