GASTRO SPECIJAL NEDJELJOM

IZ KULINARSKOG LABORATORIJA ROVINJSKE STRUKOVNE ŠKOLE: Makaruni od pirovog brašna s pancetom i orasima

| Autor: Sandra Živolić
Makaruni od pirovog brašna s pancetom i orasima (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj)

Makaruni od pirovog brašna s pancetom i orasima (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj)


Svake nedjelje ekskluzivno za portal Glasa Istre recepte donose stručni učitelji Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.

Sve ove recepte pripremaju i vrijedni učenici ove rovinjske škole, a danas donosimo recept za makarune od pirovog brašna s pancetom i orasima.

Sastojci za makarune:

  • 300 g pirovog brašna
  • 1 jaje
  • voda

Sastojci za umak od pancete i oraha:

  • 30 g maslinovog ulja
  • 250 g panceta
  • 100 g oraha (krupno sjeckani)
  • 50 g kozjeg sira

 

Priprema makaruna:

Od brašna, jaja i vode umijesimo glatko tijesto i pustimo da odmori oko 30 minuta.

Od tijesta oblikujemo makarune koje kuhamo u kipućoj slanoj vodi.

Kuhano tijesto dogotovimo u umaku.

Priprema umaka od pancete i oraha:

Na maslinovom ulju prepržimo pancetu, dodamo orahe i kuhane makarune.

Posluženo jelo posipano kozjim sirom.

Dobar tek!

Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.

Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.

Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.

Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".

Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter