KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Brzi kolač od mrkve i čokolade

Pixabay

Pixabay


Sastojci za 12 osoba: 150 g brašna tipa 0, 100 g integralnog brašna, 100 g smeđeg šećera, 50 ml ulja, 3 mrkve, 150 g sjeckanih ili prženih lješnjaka, pola čaše bademova mlijeka, 1 prstohvat cimeta, prstohvat vanilije u prahu, 1 čaša soka od mrkve, 100 g tamne čokolade, prašak za pecivo.

Priprema: U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i začine. Dodajte dovoljno ulja i soka od mrkve da dobijete glatko tijesto koje se lako miješa.

Na kraju dodajte naribanu mrkvu i nasjeckane lješnjake. Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Nakon što se kolač ohladi, narežite ga na kriške i poslužite s čokoladnim umakom pripremljenim kuhanjem 100 grama tamne čokolade na pari s pola čaše bademova mlijeka.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter