KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Brzi i ukusni: POPEČCI OD PORILUKA I KRUMPIRA

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Popečke možete poslužiti u kombinaciji s omiljenom sezonskom salatom.

Sastojci:

500 grama krumpira

1 veći poriluk

100 g tvrdog sira

1 jaje

3 žlice brašna

papar, sol, i drugi začini po želji

ulje za prženje

Priprema: 

Krumpir skuhati u slanoj vodi. Zgnječiti ga kao za pire i ostaviti da se ohladi.

Poriluk očistiti i izrezati na sitne kockice, a sir naribati malo krupnije.

U ohlađeni krumpir ubacite jaje i brašno pa vilicom dobro sjedinite. Zatim dodajte nasjeckani poriluk, naribani sir, papar i začine po želji. Sve dobro izmiješati, oblikovati popečke i pržiti ih na tavi s obje strane dok ne porumene, ili peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter