Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Filet lososa na naglo

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Petkom mnogi Istrijani vjerno čuvaju tradiciju - riba na stolu, miris mora u zraku i lagani obrok za kraj radnog tjedna. Ako niste sigurni što pripremiti danas, fileti lososa na naglo savršen su izbor: brzo, zdravo i s okusom koji podsjeća na mediteranski odmor.

Sastojci (za 2 osobe)

  • 2 fileta svježeg lososa (sa ili bez kože)
  • Maslinovo ulje
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Sok od pola limuna
  • Grančica svježeg ružmarina ili kopra

Priprema

Filete obrišite papirnatim ubrusom i lagano posolite i popaprite s obje strane.

U tavi zagrijte žlicu maslinova ulja dok ne postane vruće, ali ne dimi.

Stavite filete lososa s kožom prema dolje (ako je ima) i pecite 3–4 minute, dok se ne pojavi zlatna kora.

Pažljivo ih okrenite i ispecite još 2 minute s druge strane, ovisno o debljini fileta.

Skinite s tave, poškropite svježim limunovim sokom i kratko pokrijte aluminijskom folijom da odleže minutu-dvije.

Prijedlog za serviranje

Losos poslužite uz blanširano povrće ili pire od celera, a čaša malvazije savršeno će zaokružiti obrok.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


desktop8






Trenutno na cestama