Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Sočne pljeskavice od lososa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ove pljeskavice od lososa su prhke i sočne, pune okusa, s hrskavim rubovima i lijepim komadićima lososa u svakom zalogaju. Vrlo su jednostavne za pripremu i odličan su način za iskoristiti ostatke pečenog lososa. Nestat će za tren, a najbolje je poslužiti ih uz tartar umak, prenosi Index.hr.

Sastojci

  • 400 g lososa
  • 30 ml maslinova ulja
  • 30 g maslaca
  • 150 g luka
  • 0,5 crvene paprike
  • 120 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 30 ml majoneze
  • 5 ml pikantnog fermentiranog umaka
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 prstohvat svježe mljevenog crnog papra
  • 15 g svježeg peršina

Priprema

U srednje veliku tavu stavite 15 ml maslinova ulja i 15 g maslaca te zagrijte na srednje jakoj vatri.

Dodajte nasjeckani luk i crvenu papriku pa pirjajte 7–9 minuta, dok ne omekšaju i lagano ne porumene. Maknite s vatre.

U većoj posudi pomiješajte usitnjeni losos, luk i papriku, krušne mrvice, umućeno jaje, majonezu, Worcestershire umak i začine i sve dobro sjedinite.

Od smjese oblikujte male pljeskavice – otprilike po punu žlicu smjese za svaku – promjera oko 5 cm i debljine 1.5 cm.

U čistu tavu dodajte preostalih 15 ml ulja i 15 g maslaca te zagrijte. Slažite pljeskavice i pecite 3–4 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatno-smeđu boju i budu potpuno pečene. Ako prebrzo tamne, malo smanjite temperaturu.

Gotove pljeskavice izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom, pa ponovite postupak s ostatkom smjese. Poslužite ih uz tartar umak.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama