kuhajte s glasom istre

Recept dana: Zapečene paprike punjene povrtnim rižotom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas Vam donosimo neki drugi recept s paprikama. 

Jednostavan i brzi rižoto s povrćem i parmezanom, malo zapečene paprike pa onda zapečeno sve skupa u umaku od rajčice fino su ljetno jelo s puno sezonskog povrća i malo posla.

Paprike punjene povrtnim rižotom - sastojci:

  • 4 srednje paprike, prerezane na pola po dužini, bez sjemenki
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 90 g riže arborio
  • 120 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • ½ luka, nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 200 g kukuruza
  • 1 srednja tikvica, nasjeckana na kockice
  • 50 g sitno naribanog parmezana, plus za posipanje
  • 350 ml pasate od rajčice
  • 30 g krušnih mrvica
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 1/2 čajne žličice šećera
  • svježi bosiljak i peršin, za posluživanje

Paprike punjene povrtnim rižotom - priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Stavite paprike na lim za pečenje i premažite ih ili poprskajte s 1 žlicom maslinovog ulja, posolite i popaprite i pecite 15 minuta.

Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak, posolite i pržite 1 minutu.

Dodajte rižu i pržite je 1 do 2 minute. Umiješajte kukuruz i tikvice. Ulijte temeljac, posolite i kad zakuha, smanjite vatru i poklopite. Kuhajte 15 do 20 minuta, a zatim umiješajte parmezan.

U pasatu od rajčice dodajte sol, papar i šećer, promiješajte i izlijte u lim za pečenje. U isti lim posložite pečene paprike i svaku napunite rižotom do vrha. Pospite krušnim mrvicama i parmezanom.

Pecite paprike 15 do 20 minuta.

Pospite svježim začinskim biljem i poslužite odmah, piše Punkufer.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama