KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Tjestenina s piletinom prema receptu Jamieja Olivera

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Poznati britanski chef Jamie Oliver često dijeli brze i jednostavne recepte, idealne za one dane kada nemamo previše vremena, a sada smo pronašli jedan upravo takav, za tjesteninu s piletinom koja je prepuna okusa, jednostavna za pripremu i neće opteretiti kućni budžet.

Sastojci za četiri porcije

  • 1 kg pilećih zabataka
  • 160 g luka
  • 160 g mrkve
  • 160 g celera
  • 800 g pelata
  • 600 g tjestenine po izboru
  • 100 g halloumi sira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice vinskog octa

Priprema

U velikoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na jakoj vatri i popecite pileće zabatke sa svih strana, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na tanjur i ostavite sa strane.

U istoj tavi propirjajte nasjeckani luk, mrkvu i celer, oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Vratite piletinu natrag, dodajte 2 žlice crvenog vinskog octa i pustite da alkohol ispari.

Rukama zdrobite rajčice i dodajte ih u posudu, a zatim ulijte još malo vode. Pustite da zavre, a potom smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko sat vremena, povremeno miješajući, dok se meso ne počne raspadati s kostiju.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja u posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite.

Meso skinite s kostiju, usitnite vilicom i vratite u umak. Maknite kožu i kosti. Po potrebi posolite i popaprite.

Umiješajte tjesteninu u umak, naribajte većinu halloumija i promiješajte. Na kraju pokapajte s malo maslinovog ulja i naribajte ostatak sira po vrhu prije posluživanja.

Dobar tek!

Izvor: Index.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter