KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Imate starog kruha? Nemojte ga bacati, napravite panzanellu!

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Kao stvorena je za tople ljetne dane, kada su rajčice najukusnije!

Panzanella je odličan način da iskoristite stari kruh i jelo je kao stvoreno je za tople ljetne dane, kada su rajčice naukusnije!

U nastavku donosimo slastan recept koji je gotov za čas, pogotovo kada želite pojesti nešto ukusno, zdravo i nabrzaka.

Sastojci:

  • šaka svježeg bosiljka
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus ekstra za prelijevanje
  • 1 žlica slanih opranih kapara
  • 300g starog kruha, narezanog na komadiće
  • 500g zrelih rajčica, opranih i narezanih
  • 55g tamnih maslina, bez koštica i narezanih
  • pola crvenog luka, sitno narezanog
  • 1 žlica vinskog octa
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

Pomiješajte veći dio bosiljka (pritom ostavite nekoliko listova za ukrašavanje) u blender s uljem i kaparima.

Prebacite pola dobivene smjese u zdjelu, dodajte kruh i dobro promiješajte.

Stavite rajčice u veliku zdjelu za salatu, pomiješajte s većim dijelom maslina i crvenog luka, te još malo maslinovog ulja. Dodajte kruh, mješavinu ulja i ocat te promiješajte kako bi se kruh prekrio svim sokovima.

Premjestite salatu na pladanj za posluživanje, redajući kriške rajčice, masline, luk i kruh. Prelijte preostalim začinskim uljem i ukrasite listićima bosiljka i preostalim crvenim lukom i maslinama. Ponovno začinite solju i paprom i odmah poslužite, piše BBC Food.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum