KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Sočna piletina u umaku od svježeg sira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Obožavamo brze i sočne recepte koji ne traže komplicirane namirnice! Ako su vas stisnule obveze i nemate vremena za kuhanje, donosimo recept koji će gotov u tren oka, a vjerujemo kako većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji!

U pitanju je sočna piletina sa špinatom u umaku od svježeg sira, a aromatični bosiljak fantastično zaokružuje ovo proljetno jelo. 

Sastojci: 

  • 500 g pilećih fileta
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 jušna žlica paste od rajčice
  • 10 cherry rajčica
  • 300 ml temeljca
  • 200 g svježeg sira
  • 50 g parmezana
  • Sol, papar i slatka paprika
  • 125 g špinata

Priprema: 

Piletinu očistite i narežite na trakice. S obje strane uvaljajte u sol, papar i slatku papriku. 

Na taji zagrijte maslinovog ulje te prepržite piletinu. 

Izvadite piletinu te prepržite luk oko pet minuta. Dodajte češnjak i prepržite 30 sekundi. 

Dodajte pastu od rajčice i prepržite 30 sekundi. Ulijte temeljac, dodajte svježi sir i parmezan.

Cherry rajčice narežite po pola, dodajte umaku. Za kraj dodajte piletinu i špinat i kuhajte još pet do deset minuta. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater