Ilustracija (iStock)
Obožavamo brze i sočne recepte koji ne traže komplicirane namirnice! Ako su vas stisnule obveze i nemate vremena za kuhanje, donosimo recept koji će gotov u tren oka, a vjerujemo kako većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji!
U pitanju je sočna piletina sa špinatom u umaku od svježeg sira, a aromatični bosiljak fantastično zaokružuje ovo proljetno jelo.
Piletinu očistite i narežite na trakice. S obje strane uvaljajte u sol, papar i slatku papriku.
Na taji zagrijte maslinovog ulje te prepržite piletinu.
Izvadite piletinu te prepržite luk oko pet minuta. Dodajte češnjak i prepržite 30 sekundi.
Dodajte pastu od rajčice i prepržite 30 sekundi. Ulijte temeljac, dodajte svježi sir i parmezan.
Cherry rajčice narežite po pola, dodajte umaku. Za kraj dodajte piletinu i špinat i kuhajte još pet do deset minuta.