Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Špageti s porilukom i gorgonzolom savršen su ručak kad imate malo vremena

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Poriluk je jako podcijenjeno povrće. Prerijetko ga jedemo u svakodnevnom životu, ali je ukusan, zdrav i brz za pripremu. Ovo povrće je posebno dobro u kombinaciji s kremastim juhama ili umacima, što dokazuje omiljeno varivo od poriluka. Ali ova je kombinacija nepobjediva i kao jelo od tjestenine. U ovom receptu, aromatični poriluk susreće se sa začinjenom gorgonzolom i kremastim mascarponeom kako bi se stvorio prekrasan umak koji se može napraviti u samo 20 minuta.

Sastojci (za dvije velike porcije):

  • 1 štapić poriluka
  • 100 g gorgonzole
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol
  • 250 g špageta (ili druge tjestenine)
  • 100 g mascarponea
  • 50 g parmezana
  • Muškatni oraščić, papar

Priprema:

Zakuhajte veću količinu vode. U međuvremenu poriluk narežite na sitne kolutiće i potom operite. Gorgonzolu narežite na kockice i ostavite sa strane. U tavi zagrijte maslinovo ulje i na srednjoj vatri pirjajte malo posoljeni poriluk oko 10 minuta. Vodu obilno posolite i u njoj skuhajte tjesteninu.

Poriluku u tavi dodajte mascarpone i gorgonzolu. Naribajte parmezan i malo muškatnog oraščića. Ocijedite tjesteninu i skupite vodu. Sada prelijte umak od sira s malo vode za tjesteninu dok ne dobijete kremasti umak. Posolite i popaprite. Umak poslužite s tjesteninom i još malo parmezana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater