KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kolač sa višnjama i grizom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Danas vam donosimo jedan odličan recept da si zasladite dan.

Ovaj jednostavni kolač sa višnjama i grizom dobar je izbor kad na brzinu trebate desert u kojem će svi uživati.

Može se jesti dok je topao ali još je bolji u hladnoj varijanti.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 120g šećera
  • 200ml jogurta
  • 100ml ulja
  • 200g brašna
  • 150g griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 500g opranih i očišćenih višanja
  • po želji šećer u prahu za posip

Priprema:

Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. U žumanjke dodajte šećer i pjenasto izradite. Nastavite dodavati ulje i jogurt, te kratko izmiksajte.

Dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i griz, sve sjedinite. Potrebno je dodati izrađene bjelanjke, koje pjenjačom sjedinite sa ostalim sastojcima.

Tepsiju pouljite i pobrašnite. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.

Oprane i očišćene višnje rasporedite po kolaču. Ukoliko koristite višnje iz teglice, prethodno ih okapajte u cjediljki.

Kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta. Kad je gotov, ostavite da se ohladi.

Prije rezanja kolač po želji posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek!

Izvor: Kolaci.biz

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter