Ilustracija (Unsplash)
Danas vam donosimo jedan odlični brzi recept za najbolje muffine.
Muffine možete ispeći za doručak, užinu, večeru ili kao desert nakon ručka.
Ovi muffini prozračni su i mekani a recept je vrlo prilagodljiv, pa ih možete jesti prazne ili dodati što god hoćete, čokoladu, voće, mak…
Sastojci:
Priprema:
Pećnicu upalite na 200°C i ostavite da se grije.
U kalup za muffine složite košarice.
Pjenasto izmiksajte 4 jaja, postepeno im dodajte 1.5 šalicu šećera, pa zatim 1 šalicu radenske ili mlijeka, pa 1 šalicu ulja. Zatim postepeno dodajte 2.5 šalice mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Cijelo vrijeme miksajte. Kada se sve lijepo spoji stanite. Na kraju svih ovih osnovnih sastojaka možete umiksati mak, rogač, kakao, čokoladu, voće… po želji.
Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 15-18 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda trebati 20 minuta, a ako neka peče jače smanjite malo temperaturu. Isprobajte s čačkalicom dali su gotovi - tako da ju gurnete u muffin i ako ona izađe suha, gotovi su.
Ako mislite voće stavljati u muffine najbolje da to napravite prije samog pečenja, kada izlijete smjesu za muffine u košarice, u svaki posebno ubacite i voće.
To je to, na čisti biskvit možete dodati razne kreme, pudinge, voće, slatko vrhnje za šlag i slično.
Napomena:
Za oko 34 muffina koristite veliku šalicu za čaj (2.5-3 dcl). Možete korisititi i manje šalice od 1 dcl za manje muffina, samo onda pazite da smanjite i jaja, te prašak za pecivo, ostalo samo pratite
Dobar tek!
Izvor: Domaćica