KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Neodoljiva focaccia od integralnog brašna sa smokvama i kozjim sirom

| Autor: Šarlota Brnčić
(Foto: Pexels)

(Foto: Pexels)


Focaccia od integralnog brašna sa smokvama i kozjim sirom ukusna je alternativa u kojoj možete uživati ??za ručak umjesto tjestenine ili uobičajenog sendviča.

Možete ju narezati i na kriške te poslužiti kao predjelo na večeri s prijateljima.

Gotovo uvijek povezane s vrlo slatkim okusom, smokve se savršeno slažu sa slanim sastojcima, poput kozjeg sira, zahvaljujući kontrastu okusa.

Sastojci za focacciu:

  • 400 g manitoba brašna
  • 250 g integralnog brašna
  • 400 ml vode
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 5 g praška za pecivo
  • 1 žlica ječmenog slada
  • 10 g soli

Za nadjev:

  • 200 g kozjeg sira
  • 25 g pinjola
  • 8 smokava
  • nekoliko listova radiča
  • bosiljak
  • 2 žlice meda

Priprema:

Zamijesite focacciu tako da pomiješajte dva brašna s praškom za pecivo (ako koristite svježi kvasac, otopite ga u dijelu vode).

Zatim umiješajte ječmeni slad, žlicu ulja i vodu. Snažno mijesite i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Nakon tog vremena, dobro otopite sol u šalici vode i dodajte je u smjesu, snno mijeseći najmanje 15 minuta.

Dobiveno tijesto stavite u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 24 sata.

Sljedeći dan focacciu rasporedite u lim namazan maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220° oko 25 minuta, odnosno dok ne porumeni.

Focacciu začinite komadićima kozjeg sira, listićima svježeg bosiljka, svježe prepečenim pinjolima, radičem, smokvama i na kraju sa malo meda.

Dobar tek!

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater