Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pržene lignje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Danas Vam donosimo recept za pripremu jednog klasika među ribljim jelima - pržene lignje.

Pržene lignje možete poslužiti uz pomfri, tartar ili neki treći prilog po želji. 

Za pripremu ovog jednostavnog jela trebat će vam oko pola sata.

Sastojci: 

  • pola kg lignji
  • 40 g oštrog brašna
  • pola litre ulja za prženje
  • sol
  • peršin za dekoraciju (po želji)

Priprema:

Lignje očistite, operite, dobro ocijedite i osušite.

Narežite lignje na kolutiće, a iskoristit ćete i krakove, uvaljajte sve to u oštro brašno i pržite u dubokom i dobro zagrijanom ulju.

Inače, kako provjeriti je li ulje dobre temperature? Stavite u njega dršku drvene kuhače i kad se počnu stvarati mjehurići, znači da je taman temperature.

Kada lignje budu zlatne boje stavite ih na kuhinjski papir kako bi odstranili suvišnu masnoću.

Posolite ih i poslužite uz krumpiriće, tartar ili neki drugi umak po želji.

Dobar tek!

Izvor: Index.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum