Ilustracija (Pixabay)
Danas Vam donosimo recept za pripremu jednog klasika među ribljim jelima - pržene lignje.
Pržene lignje možete poslužiti uz pomfri, tartar ili neki treći prilog po želji.
Za pripremu ovog jednostavnog jela trebat će vam oko pola sata.
Lignje očistite, operite, dobro ocijedite i osušite.
Narežite lignje na kolutiće, a iskoristit ćete i krakove, uvaljajte sve to u oštro brašno i pržite u dubokom i dobro zagrijanom ulju.
Inače, kako provjeriti je li ulje dobre temperature? Stavite u njega dršku drvene kuhače i kad se počnu stvarati mjehurići, znači da je taman temperature.
Kada lignje budu zlatne boje stavite ih na kuhinjski papir kako bi odstranili suvišnu masnoću.
Posolite ih i poslužite uz krumpiriće, tartar ili neki drugi umak po želji.
Dobar tek!
Izvor: Index.hr