KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Juneći odresci s kaduljom i mozzarellom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ako želite pripremiti pravi gurmanski ručak za vašu obitelj ili društvo, danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za juneće odreske s kaduljom i mozzarellom.

Za pripremu će vam trebati oko 40 minuta, a ovo aromatično jelo zaintrigirat će i najzahtjevnije nepce svakog gurmana.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 juneća odreska
  • 50 g maslaca
  • 4-5 listova kadulje
  • 180 g mozzarelle
  • 100 g svježe rukole
  • mediteranska mješavina začina
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Ružu junećeg buta narežemo na odreske debljine po prilici 1,5 cm. Sada odreske proširimo po ravnoj površini i začinimo mediteranskom mješavinom začina.

Začine utrljamo u odreske i okrenemo ih na drugu stranu. Meso lagano nauljimo maslinovim uljem i stavljamo ga s nauljene strane na vruću nauljenu tavu.

Nakon 4-5 minuta meso okrenemo na drugu stranu, malo ga posolimo, dodamo kockice maslaca i nekoliko cijelih listova svježe kadulje direktno na masnoću tako da se malo poprži.

Nakon po prilici 1 minute, kad kadulja počne puštati svoju aromu, ulijemo nekoliko kapi suhog bijelog vina. Ostavimo da vino napola ispari, a za to vrijeme mozzarellu narežemo na ploške.

Narezanu mozzarellu sada stavimo preko odrezaka i sve zajedno pirjamo još po prilici 2-3 minute.

Odresci su gotovi i možemo ih poslužiti.

Na tanjure prvo rasporedimo svježu rukolu i tako napravimo posteljicu, zatim dodamo odreske s mozzarellom i kaduljom te pokapamo s još malo umaka, a onda sve zajedno začinimo s još malo svježe mljevenog papra. Po želji dodamo još malo maslinovog ulja i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini