(Foto: Fini recepti)
Ako želite pripremiti pravi gurmanski ručak za vašu obitelj ili društvo, danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za juneće odreske s kaduljom i mozzarellom.
Za pripremu će vam trebati oko 40 minuta, a ovo aromatično jelo zaintrigirat će i najzahtjevnije nepce svakog gurmana.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Ružu junećeg buta narežemo na odreske debljine po prilici 1,5 cm. Sada odreske proširimo po ravnoj površini i začinimo mediteranskom mješavinom začina.
Začine utrljamo u odreske i okrenemo ih na drugu stranu. Meso lagano nauljimo maslinovim uljem i stavljamo ga s nauljene strane na vruću nauljenu tavu.
Nakon 4-5 minuta meso okrenemo na drugu stranu, malo ga posolimo, dodamo kockice maslaca i nekoliko cijelih listova svježe kadulje direktno na masnoću tako da se malo poprži.
Nakon po prilici 1 minute, kad kadulja počne puštati svoju aromu, ulijemo nekoliko kapi suhog bijelog vina. Ostavimo da vino napola ispari, a za to vrijeme mozzarellu narežemo na ploške.
Narezanu mozzarellu sada stavimo preko odrezaka i sve zajedno pirjamo još po prilici 2-3 minute.
Odresci su gotovi i možemo ih poslužiti.
Na tanjure prvo rasporedimo svježu rukolu i tako napravimo posteljicu, zatim dodamo odreske s mozzarellom i kaduljom te pokapamo s još malo umaka, a onda sve zajedno začinimo s još malo svježe mljevenog papra. Po želji dodamo još malo maslinovog ulja i poslužimo.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti