Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Njoki u umaku od gorgonzole

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ako vam se jede nešto brzinski, a ne želite odustati od pravog gurmanskog doživljaja, danas vam donosimo savršeni recept.

Za pripremu ovog recepta bit će vam potrebno oko 30 minuta, a priprema je vrlo jednostavna tako da preporučujemo i apsolutnim početnicima da se iskušaju u kuhanju ovog jela.

Sastojci:

  • 500 g njoka od krumpira
  • 100 g gorgonzole
  • 250 g vrhnja za kuhanje
  • 30 g maslaca
  • sol
  • papar
  • sušeni origano
  • ribani parmezan
  • narezani orasi (po želji)

Priprema:

Otopite maslac na laganoj vatri.

Zalijte vrhnjem za kuhanje, dodajte narezanu gorgonzolu, sol, papar i sušeni origano.

Miješajte dok se sav sir ne otopi i umak postane gladak.

Kuhane njoke umiješajte u umak i odmah poslužite.

Po želji njoke pospite ribanim parmezanom i narezanim orasima.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of