kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pileća prsa s češnjakom i bosiljkom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ovaj recept za piletinu s češnjakom i bosiljkom brz je i sočan ogdovor na užurbanost tijekom radnog tjedna. Priprema traje pet minuta, kuhanje 15, pa će vam više od dvadeset minuta za obrok trebati jedino ako baš jako odlučite zakomplicitati s prilogom.

Mi predlažemo da ova ukusna pileća prsa u umaku od češnjaka poslužite s pire-krumpirom ili rižom i kakvom finom miješanom salatom. Ne zaboravite posuti piletinu svježim bosiljkom, on će joj dati lijepu svježinu i zaokružiti okus.

Piletina s češnjakom i bosiljkom - sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 manjih do srednjih pilećih prsa ili 3 komada većih pa prepolovljenih, bez kostiju i kože
  • sol, po ukusu
  • crni papar, po ukusu
  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 85 g maslaca
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 3 žlice listića svježeg bosiljka, nasjeckanih

Piletina s češnjakom i bosiljkom - priprema:

Stanjite meso batom, posolite ga i popaprite s obje strane.

U veliku tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri.

Pecite piletinu 6 minuta s jedne strane, bez pomicanja, pa okrenite i pecite još 6 minuta s druge strane.

Izvadite pečena pileća prsa iz tave i ostavite ih sa strane da se odmore.

U vruću tavu dodajte maslac. Sastružite što se uhvatilo od mesa. Kada se maslac otopi, pustite da se prži trideset sekundi uz neprestano miješanje.

Dodajte usitnjeni češnjak i pržite ga otprilike jednu minutu uz neprestano miješanje.
Dodajte pileći temeljac kuhajte dok ne zavrije. Neprestano miješajte dvije do tri minute.
Ugasite vatru. Vratite piletinu u tavu i prelijte je umakom.

Pospite svježim bosiljkom i poslužite s prilogom po želji, piše Punkufer.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama