Ilustracija (Pexels)
Spoj jednostavnih sastojaka i bogatog okusa čini ovu pečenu tjesteninu s feta sirom idealnim jelom za tople ljetne dane.
Zagrijte pećnicu na 200°C/180°C s ventilatorom.
Stavite blok feta sira u sredinu velike posude za pečenje i okružite ga cherry rajčicama. Pospite češnjakom i sušenim miješanim začinskim biljem, zatim prelijte uljem i bijelim vinom, ako koristite.
Začinite obilno solju i svježe mljevenim crnim paprom.
Pecite 25-30 minuta dok feta ne omekša, a rajčice ne dobiju mjehuriće i počnu karamelizirati.
U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Nakon što se skuha, ocijedite tjesteninu i sačuvajte 100 ml vode od tjestenine. Stavite sa strane.
Izvadite posudu za pečenje iz pećnice i vilicom zgnječite rajčice, a zatim umiješajte pečenu fetu. Dodajte sačuvanu vodu od tjestenine i umiješajte rajčice i fetu dok ne dobijete gusti, kremasti umak.
Dodajte tjesteninu u umak. Pospite polovicom bosiljka, a zatim sve sastojke promiješajte.
Jelo začinite s malo crnog papra i preostalim bosiljkom. Poslužite odmah i uživajte!
Dobar tek!