KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Jednostavan recept za najukusniju domaću šalšu

| Autor: Šarlota Brnčić
(iStock)

(iStock)


Rajčica je kraljica toplih mjeseci, a ne samo da je dobra za vas, već se odlično slaže sa svime u kuhinji i u njoj možete uživati na tisuće načina.

Uz to bogata je snažnim antioksidansom likopenom.

Domaći umak od rajčica vrlo se jednostavno priprema, a okus će vas oduševiti.

Sastojci

Sastojci:

  • 10 kg rajčice
  • morska sol po ukusu
  • šećer u granulama po ukusu

Priprema:

Večer prije dobro operite rajčice i stavite ih na stolnjak da se osuše. Ujutro ih narežite na komade odbacujući tvrde ili nagnječene dijelove i stavite u veliki lonac.

Kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje drvenom kuhačom dok sve ne omekšaju.

U ovom trenutku ih dobro ocijedite u cjedilu, a zatim ih stavite u mlin za povrće da uklonite kožicu i sjemenke.

Dobiveno vratite u isti lonac i još malo prokuhajte uz dodatak malo soli i malo šećera.

Prebacite u sterilizirane staklenke i spremite ih na hladno mjesto dok ne dođe vrijeme za upotrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini