Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Tjestenina s tunjevinom i vrhnjem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Tunjevina je vrlo zahvalna namirnica za brze recepte stoga vam danas donosimo jednostavan ručak.

Svježa ili konzervirana, tuna je zdrava namirnica puna vitamina A, C, željeza, kalcija i bogata je proteinima.

Za ovaj ručak trebate izdvojiti 10 do 15 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g tjestenine
  • 1 glavica luka
  • 1 konzerva tunjevine
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • soli i papra (po želji)
  • malo peršina
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Skuhajte tjesteninu po izboru.

Luk sitno nasjeckajte i dinstajte na malo ulja dok ne poprimi zlatnožutu boju.

Ocijedite tunjevinu, dodajte je luku i pustite da se pirja 2-3 minute. Ulijte vrhnje za kuhanje te dodajte sol, papar i peršin.

Tjesteninu prelijte umakom od tunjevine.

Dobar tek!

Izvor: Brzo i Fino

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter