KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Povrće na žaru - zdravo i lagano jelo gotovo u 20 minuta

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Napraviti povrće na žaru ne znači samo narezati povrće i pobacati ga po rešetki roštilja.

Svako povrće ima svoje specifične zahtjeve i ako se njih držimo, povrće će biti sočno, slasno i sačuvat će svoje hranjive sastojke.

Za pripremu ovog jednostavnog jela trebat će vam 20 minuta.

Sastojci za 3 osobe:

  • 1 luk
  • 1 paprika
  • 1 tikvica
  • 1 poriluk
  • 2 rajčice
  • 1 patlidžan
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Svo povrće operemo i očistimo.

Crveni luk narežemo na četvrtine (probodemo čačkalicom da se za vrijeme pečenja luk ne raspadne), patlidžan na ploške, rajčicu na polovice, paprike ostavljamo cijele, poriluk i tikvice na ukošene kolutove.

Stavimo peći na roštilj sa jedne i druge strane dok ne omekša. Za vrijeme pečenja dobro ih je prskati maslinovim uljem.

Gljive na roštilju pečemo tako da im odstranimo stručke, dakle koristimo samo kapice. U udubljenje po želji stavimo mrvicu maslaca, soli i papra i to je sve. One u pečenju puste sok, pazite da se ne prospe.

Skinemo s vatre u posudu i pospemo sitno nasjeckanim češnjakom, zalijemo maslinovim uljem i posolimo.

Povrće pečeno na žaru možemo servirati i hladno, ali se onda maslinovo ulje marinira još balzamičkim octom i po želji raznim začinskim biljem kao što su ružmarin, majčina dušica, bosiljak i slično.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of