(Foto: Fini recepti)
Piroške su domaća poslastica ruskog porijekla. One su same po sebi vrlo zasitne pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba.
Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a za pripremu će vam trebati 40 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.
Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm.
Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.
Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene.
Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti