KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Domaće piroške - zasitno jelo vrlo jednostavno za pripremu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Piroške su domaća poslastica ruskog porijekla. One su same po sebi vrlo zasitne pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba.

Priprema ovog jela je vrlo jednostavna, a za pripremu će vam trebati 40 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • ulje

Priprema:

U zdjeli razmutimo jaja, dodamo sol, svježi kravlji sir, promiješamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umijesimo meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata.

Tijesto zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10x10 cm.

Svježi kravlji sir za nadjev posolimo i malo izradimo vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevamo začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.

Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene.

Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajemo malo šećera.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini