kuhajte s glasom istre

Recept dana: Krem juha od rajčice s bosiljkom

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Osvježavajuća krem juha od rajčice, s dodatkom vrhnja za kuhanje i malo mliječnog namaza, te blagim dodirom svježeg bosiljka, sigurno će Vas opustiti i oraspoložiti.

Sastojci:

  • pasirana rajčica, 750 ml
  • vrhnje za kuhanje, 120 ml
  • mliječni namaz, 120 g
  • luk, 2 glavice
  • šećer, 20 g
  • bosiljak, 5-6 listića svježeg
  • muškatni oraščić, 1/4 žličice naribanog
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje, 80 ml
  • sol i papar

Priprema:

Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice.

U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.

Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje.

Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater