kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pire od tikvica

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


U potrazi ste za svježim idejama za priloge? Dosadio Vam je pire-krumpir? Napravite umjesto njega pire od tikvica! Bit će to ugodna promjena s daškom krem sira i parmezana, a odlično će se slagati s mesnim i ribljim jelima.

Sastojci:

  • tikvice, 800 g
  • maslac, 40 g
  • mlijeko, 20 ml
  • krem sir, 100 g svježeg
  • parmezan, 40 g
  • sol i papar

Priprema:

Prije svega tikvice operemo, prepolovimo i odrežemo im krajeve. Zatim ih stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo ih po prilici 8 minuta.

Kuhane tikvice ocijedimo, od jedne narežemo nekoliko tankih ploški za ukrašavanje, a ostale narežemo na kockice.

Narezane tikvice premjestimo u multipraktik i izradimo ih u pire.

U tavi ugrijemo maslac, dodamo pire od tikvica, svježi krem sir, malo mlijeka, začinimo solju i paprom, izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo miješajući 2-3 minute.

U gotov pire umiješamo naribani parmezan, te ga premjestimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo ga poslužiti.

Pire ukrasimo tikvicama koje smo prethodno narezali na ploške, po njima stavimo malo krem sira i jelo možemo poslužiti.

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum