Foto: Fini recepti
Tunjevina je bogata vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju, a ove lasagne su prefine!
Sastojci:
Priprema:
Rajčice narežemo na kriške, tikvice na kose ploške, a luk na kolutove.
U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka, ploške tikvica, posolimo, promiješamo i pirjamo 7-8 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
Za to vrijeme u zdjelu s bešamelom dodamo skutu i dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo naribani parmezan te još jednom izmiješamo sastojke.
Po dnu vatrostalne posude nanesemo sloj umaka, preko njega rasporedimo listove tijesta za lazanje, a pirjano povrće umiješamo u umak bešamel.
Potom preko tijesta nanesemo sloj umaka i povrća, rasporedimo kriške rajčica, preko njih natrgamo komade tunjevine, posipamo s nekoliko listova bosiljka, prekrijemo listovima tjestenine za lazanje i ponovimo postupak tako da završimo slojem umaka i povrće, kriškama rajčica i komadima tunjevine.
Sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
Zatim uklonimo foliju i lazanje pečemo još 15 minuta.
Lazanje narežemo, rasporedimo na tanjure, posipamo preostalim listićima bosiljka, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.
(Izvor: Fini recepti)