kuhajte s glasom istre

Recept dana: Lazanje s tunjevinom i povrćem

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Tunjevina je bogata vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju, a ove lasagne su prefine!

Sastojci:

  • tjestenina za lazanje, 250 g
  • tuna iz konzerve, 320 g
  • tikvice, 4
  • rajčica, 4
  • luk, 1 glavica ljubičasti
  • skuta, 300 g
  • parmezan, 50 g naribanog
  • umak bešamel, 750 ml
  • bosiljak, 10 listića svježeg
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

Rajčice narežemo na kriške, tikvice na kose ploške, a luk na kolutove.

U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka, ploške tikvica, posolimo, promiješamo i pirjamo 7-8 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.

Za to vrijeme u zdjelu s bešamelom dodamo skutu i dobro izmiješamo sastojke. Zatim dodamo naribani parmezan te još jednom izmiješamo sastojke.

Po dnu vatrostalne posude nanesemo sloj umaka, preko njega rasporedimo listove tijesta za lazanje, a pirjano povrće umiješamo u umak bešamel.

Potom preko tijesta nanesemo sloj umaka i povrća, rasporedimo kriške rajčica, preko njih natrgamo komade tunjevine, posipamo s nekoliko listova bosiljka, prekrijemo listovima tjestenine za lazanje i ponovimo postupak tako da završimo slojem umaka i povrće, kriškama rajčica i komadima tunjevine.

Sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.

Zatim uklonimo foliju i lazanje pečemo još 15 minuta.

Lazanje narežemo, rasporedimo na tanjure, posipamo preostalim listićima bosiljka, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater