kuhajte s glasom istre

Recept dana: Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Ovo jelo može biti ukusan brzi zalogaj, a možete ga poslužiti i kao fino predjelo. A možda ga je najslađe jesti u one kasne noćne sate kada vam treba nešto slano, ali ne želite baš ponovo večerati...

Sastojci:

  • kruh, 1 svježi (francuz ili talijan)
  • maslac, 250 g
  • peršin, 1 žličica
  • vlasac, 1/2 žličice
  • čili papričica, 1/2 žličice mljevene
  • češnjak, 4 režnja
  • sol

Priprema:

Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje, te dobro izradimo vilicom.

Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo.

Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem, te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici.

Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene.

Ako pečemo više porcija za redom vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini