kuhajte s glasom istre

Recept dana: Lagan, ukusan i ne peče se - cheesecake s jagodama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto Pixabay)

Ilustracija (Foto Pixabay)


Kora:

500 g mljevenih keksa

200 g maslaca

30 g šećera u prahu

mlijeko po potrebi

Nadjev:

500 ml slatkog vrhnja

1 kremfix

4 žlice mascarpone sira

1 vanilin šećer

220 g šećera u prahu

1 mljevena želatina

Preljev:

500 g jagoda

4 žlice šećera

100 ml vode

1 mljevena želatina 

Priprema:

U posudi pomiješajte mljevenu plazmu, omekšali maslac, šećer u prahu i mlijeko. Dobivenu smjesu za koru ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 cm i stavite u hladnjak.

Mikserom lagano umutite slatko vrhnje i kremfix. U pripremljenu smjesu dodajte mascarpone i obje vrste šećera, promiješajte kako bi se sastojci sjedili.

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, dodajte je u dobivenu smjesu, promiješajte i nadjev izlijte na pripremljenu koru.

Stavite u hladnjak na hlađenje na 1-2 sata.

Preljev: Jagode očistite, operite i nasjeckajte na sitno. U posudu stavite nasjeckane jagode i šećer, kuhajte dok se šećer ne otopi a jagode omekšaju. Dobivenu smjesu jagoda usitnite štapnim mikserom i umiješajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici. Preljev od jagoda prelijte preko nadjeva, ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter