KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Omiljeni kolač s jagodama. I ne peče se!

| Autor: Glas Istre
(foto Pixabay)

(foto Pixabay)


Kora:

500 g mljevenih keksa
200 g maslaca
30 g šećera u prahu
mlijeko po potrebi 

Nadjev:

500 ml slatkog vrhnja
1krem fix
4 žlice mascarpone sira
1 vanilin šećer
220 g šećera u prahu
1mljevena želatina

Preljev:

500 g jagoda
4 žlice šećera
100 ml vode
1mljevena želatina

Priprema:

Mikserom lagano umutite slatko vrhnje i kremfix. U pripremljenu smjesu dodajte mascarpone i obje vrste šećera, promiješajte kako bi se sastojci sjedili.

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, dodajte je u dobivenu smjesu, promiješajte i nadjev izlijte na pripremljenu koru. Stavite u hladnjak na hlađenje na 1-2 sata.

Jagode očistite, operite i nasjeckajte na sitno. U posudu stavite nasjeckane jagode i šećer, kuhajte dok se šećer ne otopi a jagode omekšaju.

Dobivenu smjesu jagoda usitnite štapnim mikserom i umiješajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici.

Preljev od jagoda prelijte preko nadjeva, ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater