Tjestenina na mediteranski način (foto: Fini recepti)
Recepata s tjesteninom postoji bezbroj, jer pri pripremi umaka uvijek možemo biti kreativni i prilagoditi ga svom ukusu.
Sastojci:
Sve povrće očistimo, tikvice narežemo na kolute i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni.
U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša.
Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem.
Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta.
Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.
Izvor: Fini recepti