kuhajte s glasom istre

Recept dana: Tjestenina na mediteranski način

| Autor: Glas Istre
Tjestenina na mediteranski način (foto: Fini recepti)

Tjestenina na mediteranski način (foto: Fini recepti)


Recepata s tjesteninom postoji bezbroj, jer pri pripremi umaka uvijek možemo biti kreativni i prilagoditi ga svom ukusu.

Sastojci:

  • 500 g domaće tjestenine
  • 200 g umaka od rajčice
  • 2 glavice luka
  • 2 tikvice
  • 1svježa crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 patlidžan
  • 2 žličice (mješavina) mediteranske trave
  • maslinovo ulje (ekstra djevičansko)
  • sol i papar

Sve povrće očistimo, tikvice narežemo na kolute i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni.

U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša.

Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem.

Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.

Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta.

Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater