KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina s roštilja marinirana u pivu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ima li što bolje od sočne i aromatične piletine s roštilja? Ako do sada niste probali marinadu od piva s dodatkom češnjaka i omiljenih začina - preporučamo da obavezno isprobate ovaj jednostavan recept.

Sastojci za 4 osobe:

  • 325 ml piva
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 5 velikih zgnječenih režnjeva češnjaka
  • 1,5 žličice suhog origana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • ½ žličice kajenske paprike
  • 10 pilećih zabataka bez kosti

Priprema:

Piletinu stavite u veliku vrećicu za meso. Pomiješajte sastojke marinade i prelijte ih preko piletine. Protresite vrećicu ili posudu kako bi ravnomjerno premazala komade piletine. Zatim ih ostavite u hladnjaku 12 do 36 sati. Idealno bi bilo 24 sata.

Sljedećeg dana, kada dođe vrijeme pripreme, piletinu izvadite iz hladnjaka i pustite ju da 30 minuta do sat vremena odstoji na sobnoj temperaturi.

Zagrijte roštilj i piletinu na njemu, ako je otkoštena, pecite šest do osam minuta sa svake strane. Uz nju dodajte i krišku limuna za bolji miris, te po želji češnjak. Piletinu po želji dodatno zapecite ako želite da postane hrskavija.

Dobar tek!

Izvor: Miss Gastro

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum