(Foto: Fini recepti)
Bukovača je gljiva koja jača imunitet. Vjekovima su je koristili Kinezi, a krajem prošlog stoljeća počela se koristiti i u Europi. Danas vam donosimo nešto drukčije jelo, a za pripremu će vam trebati oko sat vremena.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Sušene vrganje prelijemo vodom i ostavimo ih da se namoče, potom ih ocijedimo i grubo narežemo.
Jaja umutimo, šampinjone narežemo na četvrtine, bukovače na kriške, paprike očistimo i narežemo na kockice, a poriluk na široke trakice.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone, bukovače, paprike, poriluk, vrganje, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme u lonac s vrelom vodom ulijemo mlijeko, posolimo, dodamo maslac i pričekamo da zavri.
Zatim dodamo muškatni oraščić i kukuruznu krupicu, i pjenjačom miješamo 3-4 minute dok ne dobijemo palentu.
Dobivenu palentu ravnomjerno rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, a tavu s povrćem maknemo s vatre, u nju ulijemo umućena jaja i sjeckani peršin, promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo palentu.
Potom povrće i gljive posipamo naribanim parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
Gotovo jelo narežemo na kocke, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti