KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina pohana na talijanski način u umaku od rajčice

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Danas vam donosimo jednostavan recept za nešto drugačiji fini ručak - za pripremu će vam trebati oko 45 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 3 fileta pilećih prsa
  • 1 l pasirana rajčica
  • 200 g mozzarelle
  • 2 jaja
  • 100 g krušnih mrvica
  • 70 g ribanog parmezana
  • ½ žličice talijanske mješavine začina
  • 10 listova bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje za prženje

Priprema:

Oprane i očišćene pileće filete narežemo na odreske debljine 1-1,5 cm.

U jednoj zdjelici umutimo jaja, u drugu zdjelicu stavljamo krušne mrvice i u nju dodamo naribani parmezan, malo papra, a usput malo popaprimo i posolimo piletinu. Zatim mješavinu parmezana i krušnih mrvica malo izmiješamo.

Sada komade piletine prvo uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice i parmezan.

Ovako pripremljenu piletinu sada stavljamo u posudu s vrelom masnoćom i pohamo je s obje strane.

Nakon otprilike 5-6 minuta, piletinu okrećemo na drugu stranu i pržimo još toliko, a za to vrijeme u vatrostalnu posudu u koju ćemo kasnije slagati piletinu stavimo malo maslinovog ulja, preko ulja ulijemo pasiranu rajčicu i začinimo ju mješavinom talijanskih začina.

Preko rajčice stavimo nekoliko listova svježeg bosiljka i preko svega zajedno stavimo pohanu piletinu.

Sada narežemo mozzarellu na tanke ploške i ploške složimo preko pohane piletine. Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.

Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Na tanjure stavljamo piletinu s umakom, a uz jelo, po želji poslužimo kruh prepečenac i ukrasimo listićima svježeg bosiljka.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter