KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Tjestenina s povrćem inspirirana Japanom i Kinom - ukusno jelo koje se jednostavno priprema

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Ako volite kinesku, japansku i tajlandsku kuhinju, a nemate baš pri ruci sve sastojke koji se uobičajeno koriste u tim receptima - bez brige, danas vam donosimo recept inspiriran ovim svjetskim kuhinjama, a sastojke ćete vrlo lako pronaći u obližnjem marketu. Priprema je brza i jednostavna, a jelo ukusno - sigurni smo da kad jednom isprobate, da ćete ovo jelo uvrstiti na listu svojih omiljenih jela.

Sastojke možete i prilagoditi onome što imate kod kuće - pa tako primjerice umjesto špinata, možete staviti brokulu, ili neko drugo povrće. Od sastojaka jedino je obavezno uvijek staviti kapulu (ili poriluk) i mrkvu, a što je jelo šarenije - to će biti ukusnije. Ako vam ostane - kad se ohladi, stavite u frižider, jako je ukusno i dan kasnije.

Sastojci za 2 osobe:

  • Rižini rezanci (glass noodles) ili udon tjestenina (po izboru)
  • 1 kapula
  • 2 veće mrkve
  • 2 paprike
  • 3 šake špinata (može i smrznuti špinat)
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 žličica šećera

Priprema:

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju.

Dok se tjestenina kuha, sitno nasjeckajte kapulu, a mrkvu i paprike narežite na tanke trakice dužine cca 4 centimetra.

U woku ili dubljoj tavi na malo ulja popržite kapulu, pa nakon minutu dodajte nasjeckanu mrkvu i papriku. Pržite dok povrće ne omekša, pa dodajte špinat i dinstajte dok špinat ne uvene (ili se ne odledi, ako koristite smrznuti). Kad je svo povrće omekšalo, dodajte sitno sjeckani češnjak, prodinstajte minutu, pa ubacite kuhanu tjesteninu, dodajte 2 žlice umaka od soje, jednu žlicu sezamovog ulja i žličicu šećera, promiješajte da se svi sastojci prožmu, prodinstajte još minutu pa maknite s vatre, poklopite i pustite par minuta da odstoji.

Servirajte toplo u dubljim tanjurima ili zdjelicama.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater