Kuhajte s Glasom istre

Recept dana: Svježi ravioli s ovčjim sirom i umakom od špinata

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Za pripremu ovog jela možete koristiti i svježi špinat. Prokuhajte ga u slanoj vodi nekoliko minuta i usitnite.

Sastojci:

  • ravioli, 500 g ovčji sir
  • luk, 1 glavica
  • češnjak, režanj
  • špinat, 300 g zamrznuti
  • sir, 100 g svježi
  • vrhnje za kuhanje, 150 ml
  • parmezan, 100 g
  • maslac, 20 g
  • sol
  • papar

Priprema:

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša. Kad luk dobije malo boje, dodamo prethodno opušteni zamrznuti špinat. Preko špinata protisnemo režnjeve češnjaka.

Nakon 3-4 minute kad se špinat opustio, ulijemo vrhnje za kuhanje i svježi kravlji sir. Stalno miješajući dodajemo parmezan. U umak umiješamo kockice maslaca dok se ne otope.

U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo raviole i kuhamo dok se ne skuhaju. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu serviramo u tanjure uz umak od špinata.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter