KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina na lovački način - jednostavan bezvremenski recept s okusom domaće kuhinje

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Bezvremenski recept s okusom domaće bakine kuhinje u Italiji jest zasigurno piletina na lovački način.

Autentični talijanski lovački gulaš u prošlosti se spravljao od bilo kojeg mesa koje je bilo dostupno i svježe, a najčešće je to bila zečetina ili meso divljači. Danas se najčešće kuha s piletinom, a baza uvijek ista - to je umak od rajčice.

Tajna ovoga jela je u sporom kuhanju koje će meso učiniti savršeno mekim i prožeti ga okusima sastojaka i začina iz umaka.

Ovo jelo se vrlo jednostavno priprema, a možete ga poslužiti s prepečenim kruhom, palentom, tjesteninom ili pireom od krumpira.

Sastojci za 6 osoba:

  • 6 zabataka
  • sol
  • svježe samljeven crni papar
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 luk srednje veličine narezan na tanke ploške
  • 1 crvena ili žuta paprika (babura), tanko narezana
  • 2 češnja češnjaka narezana na sitno
  • 1/3 šalice suhog bijelog vina
  • 400 g rajčica iz konzerve, oguljenih i grubo narezanih

Priprema:

Osušite meso te ga posolite i popaprite s obje strane.

Zagrijte ulje i pržite piletinu s kožom prema dolje dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite piletinu na poseban tanjur.

Na isto ulje bacite luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Dodajte papriku i češnjak i kuhajte stalno miješajući još dvije minute.

Dodajte vino i vratite piletinu u lonac (koža prema gore) te oko mesa posložite rajčice. Poklopite i kuhajte oko pola sata na laganoj vatri dok meso ne bude sasvim mekano.

Premjestite zabatke u posudu za posluživanje i prekrijte ih aluminijskom folijom.

Dovršite umak, dodajte prema potrebi još soli i papra i iskuhajte tekućinu do željene gustoće.

Izlijte umak preko mesa i poslužite toplo.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter