(Foto: Fini recepti)
Bakalar, kupus i luk pripremljeni na ovaj način, daju jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo.
Sastojci:
Priprema:
Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine.
U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući.
Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
(Izvor: Fini recepti)