kuhajte s glasom istre

Recept dana: Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Bakalar, kupus i luk pripremljeni na ovaj način, daju jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo.

Sastojci:

  • kupus, 1 glavica bijeli, svježi
  • bakalar, 600 g u filetima
  • luk, 4 glavice ljubičastog
  • maslac, 60 g
  • bijelo vino, 200 ml suhog
  • sol i papar (svježe mljeveni)

Priprema:

Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine.

U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.

Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući.

Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama