kuhajte s glasom istre

Recept dana: Tjestenina s rajčicama i tunom koja je gotova za 20 minuta

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Prekrasno jelo od tjestenine s izdašnim umakom od tune i rajčica, je nešto što bi svaki gurman trebao kušati.

Sastojci:

  • pelati rajčice, 800 g
  • tjestenina, 400 g (fusili)
  • tuna iz konzerve, 250 g
  • parmezan, 80 g
  • češnjak, 2 režnj
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol

Parmezan naribamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo fusile i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Nakon 5 minuta kuhanja rajčica, u tavu dodamo ocijeđenu tunu, sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri, još 5 minuta.

Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i rasporedimo na tanjure, posipamo ju naribanim parmezanom, prelijemo umakom od rajčica i tune i poslužimo.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter