KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Skromni fini desert od jabuka, griza i oraha

| Autor: Glas Istre
foto pixabay.com

foto pixabay.com


Sastojci:

2 jaja

1 čaša šećera

1 čaša griza

1 čaša mljevenih oraha

½ čaše oštrog brašna

½ čaše ulja

½ čaše mlijeka

½ male žlice cimeta

2 jabuke srednje veličine

Priprema:

Jabuke ogulite, operite i naribajte. U jednoj posudi pomiješajte brašno, griz, orahe i cimet.

U veću posudu stavite jaja i šećer pa miksajte ili dobro umutite pjenjačom. Ubacite ulje i sjedinite sa smjesom pa zatim dodajte mlijeko. Kada ste dobro umutili ulje i mlijeko, dodajte naribane jabuke pa promiješajte. Na kraju u smjesu ubacite mješavinu preostalih suhih sastojaka i sve sjedinite.

Kalup po želji premažite uljem ili maslacem i posipajte oštrim brašnom. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 40 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Kada se kolač odvoji od rubova kalupa i poprimi lijepu tamnu zlatnožutu boju na vrhu, probodite ga čačkalicom ili nožem i ako na njima nema mokrih ostataka tijesta, kolač je gotov i možete ga izvaditi iz pećnice.

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater