KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Gravče na tavče - tradicionalno makedonsko jelo idealno za ljubitelje pikantnijih delicija

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Ako želite pojesti nešto "konkretno", zdravo i izuzetno ukusno a uz volite i pikantnije okuse - defitivno vam preporučamo tradicionalno makedonsko jelo gravče na tavče. Ovdje možete naći pravi, originalan recept, koji donosi Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj.

Sastojci:

  • 500 g krupnog bijelog graha tetovca
  • 400 g suhih rebara
  • 300 g svježe crvene paprike
  • 200 g svježih rajčica
  • 200 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • nekoliko žlica ulja
  • stručak peršina
  • 1 ljuta papričica
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • malo bijelog brašna
  • sol i papar po želji

Priprema:

Namočite grah u vodi dan prije kuhanja. Skuhajte ga u slanoj vodi i ocijedite.

Suha rebra narežite na nekoliko manjih komada i skuhajte u zasebnom loncu. Sačuvajte vodu u kojoj su se rebra kuhala.

Nasjeckajte luk i popržite ga na vrućem ulju, a zatim ga zalijte vodom koju ste sačuvali od rebra i nastavite pirjati na umjerenoj vatri još 15 minuta.

Dodajte narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak, ljutu papričicu i rajčice i sve zajedno pirjajte još 10 minuta.

Na kraju zapržite s crvenom paprikom u prahu i brašnom, a zatim sve zalijte s još 300 ml vode od rebra i prokuhajte.

Stavite kuhani grah u zemljanu posudu, dodajte kuhana rebra, pirjano povrće, začine i pažljivo promiješajte. Po potrebi nalijte još vode od rebra ili običnu toplu vodu.

Poslužite toplo s ajvarom ili pinđurom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of