TKO NE BI LJETOVAO OVDJE?

VILA GROTTE: Ovako izgleda moderna, a opet prava baljanska kuća

Projekt je izrađen u arhitektonskom studiju Zoom iz Bala. Vodili su se idejom da kuća bude vizualno atraktivna, ali baljanska, a ideja investitora bila je napraviti mali odmak od klasičnih istarskih kuća i spoj s elementima modernog dizajna. Ipak, želimo se pohvaliti da dizajn interijera potpisuje jedan od najboljih u tome u Hrvatskoj, naš poznati istarski dizajner Boris Ružić, kažu ponosni vlasnici Kristina i Maurizio Uljanić

| Autor: Ružica KORACA


Kada bi birali mjesto za život, bez ograničenja, mnogima bi to bila ova prostrana i suncem okupana vila u Balama. Vila Grotte punim nazivom opravdava svoje ime, a ljepotom ju je teško s nečim usporediti. Mjesto je to koje odiše odličnom energijom, a koje turisti obožavaju i zaljubljuju se u nju. U Vilu Grotte dolaze tijekom cijele sezone, ali i van ljeta.

Vila Grotte

Dodatnu vrijednost vili daje dizajn koji je besprijekoran.Gost kada dođe osjeća se kao kod kuće. To je zapravo i cilj, osjećaj doma u domu koji uzimaš u najam. Kuća je sagrađena 2016. godine, a 2017. počinje se iznajmljivati turistima. Kuća je namijenjena za boravak osam ljudi. Obogaćuje je i dodatni sadržaj, a svakako treba spomenuti saunu te malu teretanu, uz naravno vanjski bazen. Sve to pojasnili su nam vlasnici Kristina i Maurizio Uljanić.

Dobar domaćin

- Projekt je izrađen u arhitektonskom studiju Zoom iz Bala. Vodili su se idejom da kuća bude vizualno atraktivna, ali baljanska, a ideja investitora bila je napraviti mali odmak od klasičnih istarskih kuća i spoj s elementima modernog dizajna. Ipak, želimo se pohvaliti da dizajn interijera potpisuje jedan od najboljih u tome u Hrvatskoj, naš poznati istarski dizajner Boris Ružić, kazali su nam Kristina i Maurizio.

Vila Grotte

U najvećem broju u vili borave gosti iz Njemačke i Austrije, dok ih se polovica redovno vraća i potvrđuje tezu da je ova vila dom izvan doma.

- Kuća je smještena u mirnom dijelu Bala tako da gostima pruža privatnost i intimu koju oni iznimno cijene. Svakako treba istaknuti predivan pogled na pitoreskni gradić, a gosti su zadovoljni lokacijom jer im je sve blizu, od trgovine i restorana do plaže i ostalih stvari koje gostima trebaju, a i mi smo im uvijek na raspolaganju, što iznimno cijene. Znate, dobar domaćin je nešto što se uvijek cijeni, kazali su nam Kristina i Maurizio.

Jako tradicionalan

Boris Ružić je počeo raditi ovaj projekt kada je gradilište već bilo otvoreno.

- U toku izgradnje samog objekta napravljene su određene promjene od osnovnog glavnog projekta jer se kao dizajner teško zadržavam u postavljenim okvirima, tako da sljubljivanje interijera s eksterijerom čini moju prepoznatljivu cjelinu i samim time prepoznatljiv trag u stvaranju jednog novog pristupa, kako arhitekturi, tako i dizajnu interijera, ispričao je Boris Ružić.

Vila Grotte

Ovaj dizajner poznat je kao istinski štovatelj tradicionalne istarske arhitekture i u suvremenim projektima nastoji uvijek nametnuti duh tradicijske gradnje, što čini njegov rad autorski prepoznatljivim.

Želio je da se poštuje područje na kojem se vila gradila tako da se nastoje interpretirati elementi koji su postojali, ali na novi i jedinstveni način.

- Suvremeniji način, i da svaka izvedena preinaka na projektu bude upravo ono što danas vidite na ovim fotografijama - ugođaj elegantnog doma, kuće s intimnim ambijentom za goste koji će boraviti u njemu, istaknuo je Ružić. Ukratko, magija idealnog odmora.

Vila Grotte

Kamen, drvo, industrijski polirani beton na podu, Mutina pločice dizajnerice Patricije Urquiole, prostrana i vrlo funkcionalna kuhinja, udobne kupaonice rafiniranog dizajna keramike X beton koja asocira na nekadašnju staru tehniku oblikovanja betona, spavaće sobe koje zovu na odmor i uživanje, slike na platnu T. Perića, kamin, antikviteti, stari koferi, ogledala, pomno birani detalji. Sve je to dio Ružićevog dizajnerskog potpisa koji uistinu postaje vrlo autorski prepoznatljiv i tražen.

Boris Ružić je poznati dizajner koji je uredio brojne interijere i arhitektonska stiliziranja. Dizajnerski osviješten, profinjen, usklađen, moderan, a opet jako tradicionalan, vodi se idejama koje pod njegovim imenom nose brojne kuća za odmor.

Komentari gostiju ukazuju da se taj pristup cijeni.

"Vila je izgrađene na način da zadovolji sve potrebe moderne i odgovorne gradnje. Njezina arhitektura namjerno odražava tradicionalni i interesantan istarski stil, što je vidljivo u cijelom objektu. Svaki detalj je pažljivo uređen. To je vrlo impresivno. Pojedinosti kao što su gumbi, šarke, kamini, prozori, verande, pergole, garaže, lukovi, vanjski roštilj i bazen su neki od detalja koji su majstorski proizvedeni od kamena, drva i lijevanog željeza. Prozračni interijer, dnevne sobe, kuhinje i blagovaonice, kupaonice, potkrovlja i ostave dodatno su prošireni širokim terasama, omogućujući vašim očima da uživaju u uzbudljivim jutarnjim pogledima i tihim, mirnim večerima", jedan je od komentara zadovoljnih gostiju.

30 kuća

Bale su mjesto koje je uvelike promijenilo svoju vizuru, približile su se gostima, a daju i velike poticaje iznajmljivačima koji žele podići kvalitetu svojih smještajnih kapaciteta. Njihova deviza je kvaliteta, što nam ova vila doista pokazuje. U razgovoru s direktorom turističke zajednice Općine Bale Sandijem Drandićem saznali smo i jedan od primjera kako su to realizirali.

Vila Grotte

"Općina Bale, zapravo Turistička zajednica, pokrenula je program kreditiranja privatnih iznajmljivača s namjenom podizanja kvalitete postojećeg smještaja, a ne stvaranje novih kapaciteta, te je turistička zajednica u dogovoru s IKB bankom omogućila financiranje za obnovu objekata. U kreditu do sto tisuća kuna turistička zajednica u cijelosti plaća kamatu tijekom perioda otplate, a za iznose veće od sto tisuća kuna dogovorena je fiksna kamata od 2 posto, kazao nam je Drandić, dodavši da je program završio.

Saznajemo kako je do sada realizirano tridesetak kredita, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete privatnog smještaja. Također je zanimljiva činjenica da u Balama trenutno ima tridesetak kuća za odmor.

Stay safe in Croatia

*Sadržaj reailziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

HTZ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini