KAO U WESTERN FILMOVIMA

POGLEDAJTE VIDEO / "DIVLJI" ZAPAD I KAUBOJI POSTOJE I U HRVATSKOJ - i to u kaubojskom selu Roswell - Fužine

| Autor: Ružica KORACA


Dva sata od Pule nalaze se Fužine, smještene u Primorsko goranskoj županiji, oaza su mira i svježeg zraka.

Nećete sada tamo vidjeti puno ljudi. Kao i u ostatku Hrvatske zatvoreni su svi kafići i restorani, ali nije to prepreka odmora i zdravog života. Posjetili smo nekoliko zanimljivih i epidemiološki pristupačnih destinacija. Doduše, u onu najljepšu ne možete.

Kaubojsko selo Roswell - Fužine otvorilo nam je svoja vrata uz prethodnu najavu. Valentina Šipuš i Marin Čargonja voditelji su ove vrlo zanimljive priče.

Inače, Roswell je kaubojski gradić u New Mexicu. Ovdje je sniman film o Winnetou 2015. godine u čast Pierreu Bricu koji je glumio u prijašnjim filmovima. Unutar samog sela su brojne atrakcije i dogodovštine za turiste koji ga posjećuju. Tijekom proljeća i ljeta Roswell posjeti nekoliko tisuća ljudi. Velika atrakcija su i konji koje su nedavno maknuli u Lič u staje zbog vremenskih uvjeta.

U razgovoru s Valentinom saznali smo i veliki problem ovog predivnog mjesta. Naime, cijelo vrijeme netko mora biti prisutan u selu radi migranata:

- Prošle godine smo imali jako puno problema. Ove godine manje zahvaljujući našoj policiji. Migranti dolaze u grupama a dvojica se spuste u selo dok ostatak čeka skriven. Nisu agresivni, krenu nježno i traže hranu i vodu a kada ih odbiješ pomoliš se Bogu da budu dobri, govori nam Valentina.

Veliki je problem ako nađu prazno selo jer onda u potpunosti devastiraju. To se dogodilo i zato su sada stalno u selu, toj oazi Zena i meditacije u kojoj uvijek ima posla.

Planova za budućnost ovog sela ima. Podrška je lokalna općina:

- Napravili bi indijansko selo i vigvame u budućnosti. Ali i brojne atrakcije, govori nam Marin Čargonja.

Kaubojsko selo Roswell - Fužine (Snimila Ružica Koraca)

Nakon posjeta predivnom selu posjetili smo Božićnu čaroliju u Delnicama. Prekrasna priča u skladu s mjestom. Malo snijega podiglo je ugođaj.

Šetnjom uz jezero Bajer u Fužinama dočekalo smo mrak. Staza od nekih 7 kilometara osigurava odlično raspoloženje i svjež zrak.

Drugi dan posjetili smo svetište Bogorodice djevice Marije Snežne u mjestu pored Fužina gdje možete prošetati i uživati u svježem zraku. Posjetili smo i konje iz Roswell sela i uvjerili se u kvalitetu njihova života tijekom zime.

Napunili smo baterije.

Kaubojsko selo Roswell - Fužine (Snimila Ružica Koraca)Kaubojsko selo Roswell - Fužine (Snimila Ružica Koraca)Kaubojsko selo Roswell - Fužine (Snimila Ružica Koraca)Kaubojsko selo Roswell - Fužine (Snimila Ružica Koraca)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom