PANONSKI MORNAR

NA STANICI U PULI... Na svoj rođendan Đorđe Balašević dobio klupu u najvećem istarskom gradu

| Autor: Glas Istre
Klupa posvećena Đorđu Balaševiću / Đorđe Balašević na koncertu u pulskoj Areni (Snimio Dejan Štifanić)

Klupa posvećena Đorđu Balaševiću / Đorđe Balašević na koncertu u pulskoj Areni (Snimio Dejan Štifanić)


Nakon što je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pule Đorđe Balašević proglašen počasnim građaninom, od danas, 11. svibnja 2022. godine legendarni novosadski kantautor ima svoju klupicu u Puli.

Neposredno nakon smrti Đorđa Balaševića, koji nas je iznenada napustio u veljači 2021. godine, građani Pule pokrenuli su više inicijativa radi trajnog obilježavanja povezanosti Pule i omiljenog glazbenika. Kao najbolje rješenje odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu ispisano ime Đorđa Balaševića, a na sjedištu klupe dobro znane riječi: "Na stanici u Puli...".

"Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvijek prepun emocija, razumijevanja i dobre energije", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Klupa je postavljena u povodu Balaševićeva rođendana 11. svibnja 2022. godine, na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela Rivijera.

Panonski mornar volio je Pulu, Pula je voljela njega i njegove pjesme, a jedan od njegovih posljednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u kolovozu 2019. godine.

FotoFotoFoto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of